eur:
386.45
usd:
355.47
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Megkezdődött az európai uniós csúcs Brüsszelben

Megkezdődött az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozója Brüsszelben; a konferencia témái között egy átfogó gazdasági koordinációs intézkedéscsomag elfogadása, valamint a líbiai és a japán helyzet szerepel.

A találkozó előtt a magyar miniszterelnök úgy vélte: Európában csökkenteni kell az államadósságot, és munkahelyeket kell teremteni, bármi áron. Orbán Viktor azt mondta: tarthatatlan, hogy Európa alacsonyabb foglalkoztatási mutatók mellett akar versenyezni másokkal.

Az Európai Bizottság elnöke arról beszélt: az uniós gazdaságpolitikai prioritások érvényesítésekor a közösség tiszteletben tartja a tagállamokban indult társadalmi párbeszédet. José Manuel Barroso hozzátette: az unió elkötelezett amellett, hogy a szociális párbeszédet a szegénység elleni küzdelem, a képességek javítása és a foglalkoztatás növelése érdekében folytassák.

Brüsszelben a tagországok állam- és kormányfőinek csúcstalálkozójához időzítve több ezer ember demonstrált, hogy így figyelmeztessen a válság szociális kihívásaira. Tüntetők egyes csoportjai megpróbáltak áthatolni a hatósági kordonon, és kövekkel dobálták a rendőröket, akik közül hármat kórházba kellett vinni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×