eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Navracsics: "Aki biztonságot keres, annak tudom ajánlani az állami nyugdíjrendszert"

Azt idő dönti el, hogy elégedettek lehetünk-e a nyugdíjrendszer átalakításával; jelenleg jó megoldásnak tűnik - mondta az InfoRádiónak Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter. A miniszterelnök-helyettes arról is beszélt, hogy azért nem szavazott hétfőn a nyugdíjtörvényről, mert tárgyaláson volt.

"Aki biztonságot keres, annak tudom ajánlani az állami nyugdíjrendszert, amely stabil és fizetőképes marad" - mondta az InfoRádiónak a közigazgatási és igazságügyi miniszter, hangsúlyozva: a harmadik pillér, az önkéntes nyugdíjpénztári rendszer is megmarad, így aki akarja, ebbe belépve kiegészítheti a majd az államtól érkező járandóságát.

Navracsics Tibor hozzátette: az idő dönti el, mennyire lehetnek elégedettek a nyugdíjrendszer átalakításával.

A miniszter bízik abban, hogy elég időt hagynak az embereknek annak eldöntésére, visszaszerződnek-e az állami rendszerbe, vagy megmarad magán-nyugdíjpénztári tagnak. Mint mondta, nem akar más fejével gondolkodni, ezért nem kívánja megbecsülni, hányan váltanak majd.

Arra a kérdésre, hogy miért nem voksolt a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló törvény zárószavazásán, Navracsics Tibor úgy válaszolt: a szavazás több mint három órán át tartott, így "előfordulhat, hogy egy-két gombnyomás kimaradt, ugyanis időközben volt, hogy másokkal beszéltem, tárgyaltam".

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Mivel az elkövetőt hasonló bűncselekmények miatt korábban már kétszer is elítélték, a mostani eset után lehetett alkalmazni a három csapás szabályát – mondta az InfoRádióban a Győri Fellebbviteli Főügyészség szóvivője. Takácsné Karácsony Anikó hozzátette: legkorábban 25 év múlva lehetne feltételesen szabadságra bocsátani a többszörös visszaeső bűnözőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×