eur:
402.28
usd:
366.59
bux:
73931.55
2024. október 7. hétfő Amália

Megkezdheti munkáját Bakondi György kárfelszámolási biztos

Megkezdheti munkáját a Magyar Alumínium Zrt. vezetésével megbízott Bakondi György kárfelszámolási biztos.

A vörösiszap-katasztrófáról tájékoztató kormányzati oldalon megjelent közlemény szerint hatályba lépett az Országgyűlésben tegnap elfogadott törvénymódosítás. Ez lehetővé teszi, hogy az állam átvegye az irányítást a Magyar Alumínium Zrt. felett, és a jövőben is bármikor az állam felügyelete alá vonják egy gazdálkodó szervezet működését. Bakondi György tevékenységét a miniszterelnök irányítja. A biztosnak négy fő feladata lesz; az ajkai timföldgyár újraindításának előkészítése, a kártalanítás, a további károk megelőzése és a felelősség megállapítása.

A vörösiszap-katasztrófának 8 halálos áldozata van, miután tegnap újabb holttestet találtak Devecser határában. Bakonyi Zoltánt, a Magyar Alumínium Zrt. vezetőjét őrizetbe vették; több ember halálát okozó közveszély okozással és környezetkárosítással gyanúsítja a rendőrség.

Címlapról ajánljuk
Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Két amerikai kutató – Victor Ambros fejlődésbiológus és Gary Ruvkun molekuláris biológus – kapta a mikro-RNS felfedezéséért és a génszabályozásban betöltött szerepének feltárásáért az idei orvosi-élettani Nobel-díjat. Munkájuk lényegéről Falus András Széchenyi-díjas immunológus professzort, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagját kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×