eur:
393.96
usd:
369.63
bux:
65811.61
2024. április 23. kedd Béla

Nokiás dobozzal, teleportálással és esőnappal kampányol a viccpárt - képekkel

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt Budapesten, a Szabadság téren felállította korrupciós emlékművét, az Ismeretlen Nokiás Doboz szobrát. A viccpárt tagjai elárulták, hogy mennyi pénzt szórnak szét, ha főpolgármester-jelöltjük megnyeri az októberi választást, és miért fejlesztettek ki a rendőröknek superman-ruhát.

Balogh Zsolt korábbi megbízott BKV-vezérigazgató idén márciusban azt nyilatkozta: rendszeresen kapott utasításokat Hagyó Miklós korábbi szocialista főpolgármester-helyettestől és embereitől, és előfordult, hogy egy Nokia-dobozban kellett átadnia pénzt. "Azóta tudom, hogy tizenötmillió fér el egy Nokia-dobozban, mert egyszer például abban adtam át az összeget" - ismerte be az egykori BKV-vezető.

Az azóta a közbeszédben is megragadt nokiás doboz ihlette a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) kedd délelőtt Budapesten leleplezett műalkotását, az Ismeretlen Nokiás Doboz szobrát.

Korrupciós pénzt átadni James Bond-féle bőrtáskában gáz, mert az átlag magyar kenőpénz - ami 5 millió forint - kotyog benne, borítékban pedig az orvosoknak adjuk a pénzt - fejtegette a Nokia-doboz titkát a kuncogó fotósok és újságírók előtt Fuchs Péter, aki a happening meghívója szerint esztéta és hivatásos szoboravató.

A zabpelyhes doboz azért nem megfelelő a kenőpénz átadására, mert nem lehet jól visszazárni, az egyetlen ideális méretű tároló pedig - a Ferrero Rocher doboza - átlátszó. Marad tehát a nokiás doboz, amely nem átlátszó, és sok háztartásban megtalálható - emelte ki Fuchs Péter.

A kétéltű rózsaszín Cadillac

A "szoboravatáson" kiderült, hogy az MKKP nokiás dobozában 5 milliárd euró van; a pénzt Victora Zsolt főpolgármester-jelölt, ha megnyeri az október 3-i választást, rózsaszín Cadillacben ülve fogja szétszórni. Az autó természetesen kétéltű lesz, mert a párt választási ígérete szerint "a Körútra bevezetik a Dunát".

Victora Zsolt a szoboravatás előtt ismertette budapesti programját. Lesz Gellért-hegyi energiaelnyelő, így ingyenessé válik a fővárosiaknak a villamos áram, a közlekedés problémáját pedig teleportálással oldják meg. A liftekbe az emeletet jelző gombok helyett Budapest főbb csomópontjai szerepelnének.

A turistabuszokat a várost átszelő hullámvasútra cserélnék, a kutyapiszok problémájára pedig "a párt egyik titkos laboratóriumában" kifejlesztettek egy olyan ebet, amely ürítéskor visszaszívja a kutyapiszkot.

A közalkalmazottakra is gondolt a viccpárt: esőnapot vezetnének be számukra, vagyis, ha esik az eső, nem kellene dolgozniuk. A rendőröknek kifejlesztették a Superman-ruhát letölthető repülőtudással, hogy a szolgálati időt ne kelljen túllépniük.

Victora Zsolt hozzátette: a Kétfarkú Kutya Párt még mindig várja a kopogtatócédulákat - és ez nem vicc.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×