eur:
387.4
usd:
356.59
bux:
68167.87
2024. május 17. péntek Paszkál

Ismét rengett a föld Miskolc közelében

Földrengés volt szombat reggel Miskolc térségében; az elmúlt héten ezzel együtt a nyolcadik kisebb rengést mérték itt.

Szombar reggel 6 óra 58 perckor újabb földrengés volt Miskolctól 15 kilométere délre, Emőd térségében - közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Szeizmológiai Obszervatóriuma.
A rengés magnitúdója 2,4 volt a Richter skálán.

A közlemény szerint a földrengés által keltett talajmozgást a lakosság is érzékelte; károkról az obszervatóriumhoz eddig nem érkezett bejelentés.

Ezzel együtt az elmúlt héten ez volt a nyolcadik kisebb földrengés Miskolc közelében, amelynek nagyobb részét a lakosság is megérezte.

Bus Zoltán szeizmológus még csütörtökön a földrengésekkel kapcsolatban az MTI-nek azt mondta: az elmúlt napok miskolci és sellyei eseményei nem számítanak kirívó esetnek; minden évben van néhány ilyen, a Richter-skála szerint 2-es, 3-as erősségű földrengés, amelyet a lakosság is érzékelhet. Hangsúlyozta: ezekből az esetekből nem lehet olyan következtetéseket levonni, hogy megnőtt volna Magyarország veszélyeztetettsége.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×