eur:
390.69
usd:
364.12
bux:
68366.69
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Ajánlószelvényeket loptak 700 helyen a fővárosban

Tizenegy ajánlószelvény-tolvajt fogtak el a fővárosban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte: a gyanúsítottak a levélszekrényekből loptak el ajánlószelvényeket, hogy eladják azokat. Az elmúlt napokban mintegy 700 postaládát törtek fel Budapesten.

A BRFK tájékoztatása szerint egy VIII. kerületi járőr, valamint a térfigyelő szolgálat munkatársai hajnalban jelezték, hogy a Blaha Lujza téri villamosmegállónál hat fiatal kezében vastag köteg fehér borítékot látnak.

Az igazoltatáskor választási ajánlószelvényeket találtak náluk. Az adatok szerint a szelvények és az értesítők az V., a VII., a IX., és a XIII. kerületből származtak. Szintén ajánlószelvény-tolvajokat fogtak el a rendőrök hajnalban a IX. kerületben. Ebben az ügyben 5 embert állítottak elő.

Az igazoltatáskor a gyanúsítottaknál orvosi csipeszt, valamint bontatlan borítékban ajánlószelvényeket, továbbá egy olyan listát találtak, amelyen IX. kerületi utcanevek, házszámok és a hozzájuk tartozó kapunyitó kódok szerepeltek. Kiderült, hogy egy közelben parkoló autóban egy nő és egy férfi vár rájuk; őket a rendőrség bűnsegédlettel gyanúsítja.

A BRFK tájékoztatása szerint az elmúlt napokban a főváros VII., VIII., IX., X., és XIII. kerületéből kaptak bejelentéseket postaláda-feltörésekről. Az eddigi összesítés szerint csaknem hétszáz postaládát törtek fel.

A bűncselekmények nagy száma miatt a BRFK kiemelten kezeli ezeket az ügyeket. A parancsnokok felhívták a járőrök figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek a lépcsőházak környékén gyanúsan viselkedő emberekre - közölte a BRFK.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×