INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Megkéselték a Fidesz aktivistáit Angyalföldön

InfoRádió / MTI
Ismeretlen tettesek megtámadták, majd késsel megszúrták a Fidesz ajánlószelvényeket gyűjtő aktivistáit kedd este a XIII. kerületi Angyalföldi úton - közölte Harrach Tamás, a Fidesz választókerületi elnöke szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a késelést szóváltás előzte meg az aktivisták és az ismeretlen támadók között; a tettesek a sértettek politikai hovatartozását alpári módon becsmérelték, fideszesként megnevezve őket. Az egyik aktivista nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A két fiatal aktivista a XIII. kerületi rendőrkapitányságon az eset után feljelentést tett. A Fidesz megdöbbentőnek tartja, hogy a kerületben egyre nagyobb méreteket ölt a politikai agresszió - áll a közleményben.

A BRFK szerdai közleménye szerint a rendőrség rablás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló információk szerint az elkövető becsmérelte a sértetteket és késsel fenyegetőzve az értékeiket követelte.

A támadó az egyik sértettől elvette készpénzét és cigarettáját. A másik sértettől megkísérelte elvenni mobiltelefonját, aki azonban ellenállást tanúsított, így a kialakult dulakodás közben a támadó késével hámsérülést okozott neki.

A címlapról ajánljuk