eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Olcsó, százmilliós kampányt tervez az LMP

Cáfolta Karácsony Gergely, a Lehet Más a Politika kampányfőnöke a sajtóhíreket, amelyek szerint pártja eladósodott volna. Azt azonban elismerte, hogy jelenleg 20 millió forintnyi a tartozásuk. Hozzátette, emiatt olcsóbb kampányt terveznek az önkormányzati választás előtt.

A hírből annyi igaz, hogy az LMP-nek az országgyűlési választások kampánya óta maradtak adósságai. Ez körülbelül húszmillió forintot tesz ki - ismerte el az ellenzéki párt kampányfőnöke.

Karácsony Gergely elmondta: beszállítóknak tartoznak, akikkel eredetileg is úgy beszélték meg, hogy később fizetnek nekik. Hozzátette: ezzel együtt az LMP magyar parlament legszegényebb pártja.

Egy nemrég érvénybe lépett törvénymódosítás alapján egy évre 160 millió forint állami támogstást kap a párt, amelynek első, negyedéves részletét már át is utalták az LMP számlájára. Karácsony Gergely azzal magyarázta, hogy már felemésztették ezt a 40 millió forintot, hogy elkezdték kiépíteni az országos hálózatukat, illetve korábbi adósságaikat törlesztették ebből az összegből.

Karácsony Gergely elmondta, hogy az önkormányzati választások előtti kampányra 100 millió forintos költségvetéssel számolnak. Ezt részben a szimpatizánsok adományaiból, illetve a párt által igényelt banki hitelből szeretnék finanszírozni.

Elsősorban a helyi szervezeteket és az aktivistákat támogatják a rendelkezésre álló pénzből, szórólapkampányt terveznek, illetve reklámújságot készítenek, nagyobb médiafelületet viszont nem igényelnek - jegyezte meg a kampányfőnök.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×