INFORÁDIÓ 
2019. február 20. szerda
Aladár, Álmos

Kilépett a Fideszből Mezőtúr alpolgármestere

InfoRádió / MTI

Kilépett pártjából Lévai Sándor, Mezőtúr fideszes alpolgármestere, és a Seres Mária nevével fémjelzett Civil Mozgalom színeiben indul a polgármesteri és a képviselői posztért az őszi helyhatósági választáson; a legnagyobb parlamenti párt Herczeg Zsoltot, egy helyi szolgáltató cég vezetőjét nevezte meg polgármesterjelöltként.

Lévai Sándor hétfőn az MTI-nek elmondta: mellőzésének oka feltehetően az, hogy több önkormányzati döntésről és beruházás szükségességéről a Fidesz városi elnökségétől eltérő véleménye volt. A politikus - aki 2000-ben lépett be a Fideszbe - hozzátette: szavazáskor mindig a közérdeket igyekezett szem előtt tartani, így lelkiismerete tiszta.

Jelezte: várhatóan a Civil Mozgalom keretében valamennyi mezőtúri választókörzetben tudnak képviselőjelöltet indítani.

Boldog István, a térség fideszes országgyűlési képviselője, választókerületi elnöke úgy fogalmazott, Lévai Sándor azzal a teljesíthetetlen kéréssel állt elő, ha nem ő lesz a polgármesterjelölt, akkor kilép a pártból. Ilyen "érdekemberekre nincs szükségünk", van olyan emberünk, aki hosszú ideje már párttag, mégsem szab semmilyen ultimátumot.

Az országgyűlési képviselő szerint Lévai Sándor több rossz döntéshez adta nevét, ezek közé sorolható többek között a kórház és az egészségház ügye.

Boldog István közölte: nemcsak vezetői poszton, hanem a képviselők között is változnak majd a Fidesz jelöltjei.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018