eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Az ellenzéknek engedné át az ellenőrzést Tarlós István Budapesten

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerint zavartalan együttműködés várható a főváros és a kormány között, ha októberben a pártszövetség szerzi meg a többséget a közgyűlésben. Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: megválasztási esetén az összes fővárosi cég felügyelőbizottságban ellenzéki többség lesz, és megszűnnek az igazgatótanácsok. Tarlós István szólt arról is, hogy a fővárosi hajléktalanoknak megfelelő kapacitású szállókat, étkeztetést, orvosi ellátást és közmunkát kell biztosítani.

A főváros kisebbségből való irányításától sem riadna vissza Tarlós István. A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje az InfoRádió Aréna című műsorában emlékeztetett: 1994 és 2006 az ország hatodik legnagyobb önkormányzatát, az óbudait is így vezette.

A politikus szerint a legfontosabb az, hogy a főpolgármester jó munkakapcsolatot tartson a kerületi vezetőkkel, ez azonban az elmúlt tizenkét évben nem volt jellemző. Tarlós István azt is hangsúlyozta: ha a közgyűlésben Fidesz-KDNP-többség lesz, zavartalan együttműködés várható a kormány és a főváros között.

A főpolgármester-jelölt megválasztása esetén azt tervezi, hogy az ellenőrző szerepköröket átengedi az ellenzéknek: minden fővárosi cég felügyelőbizottságában ellenzéki többség lesz. Tarlós István arról is beszélt, hogy meg kívánja szüntetni az igazgatótanácsokat; az abban betöltött pozíciókat könnyű jövedelemszerzési lehetőségnek tartja.

Újjászervezett közterület-felügyelet

A hajléktalankérdés megoldásáról szólva a főpolgármester-jelölt arról beszélt: az önhibájukból, vagy azon kívül szerencsétlen helyzetbe került emberekkel mindenképpen törődni kell, megfelelő, biztonságos szállásokat kell számukra kialakítani, és meg kell oldani az étkeztetés és az orvosi ellátáshoz való hozzáférés problémáját.

Emellett meg kell szervezni az egészségesek és munkaképesek számára a közmunkát, azokat viszont, akik nem hajlandók bemenni a szállóra, de a munkát is visszautasítják, New York-i mintára hatóságilag el kell távolítani a város különböző funkcionális pontjairól.

Ebben szerepe lesz a jogosítványaiban megerősített, újjászervezett, hatékony, a rendőrséggel együttműködő, és annak dominanciája mellett dolgozó közterület-felügyeletnek is - fűzte hozzá Tarlós István.

"Nem arra találták ki sem a nemzet fővárosát, sem a pályaudvarokat, sem az aluljárókat, sem a köztereket, hogy bizonytalan helyzetbe sodródott, olykor vesztenivaló nélküli emberek folyamatosan molesztálják a többieket, és használhatatlanná tegyék Budapestet" - jelentette ki a főpolgármester-jelölt.

Hanganyag: Ignáth Márk

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×