eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Mindent újra kell kezdeni a rendőrségnél - lapszemle

Mindent újra kell kezdeni - mondta a Népszabadságnak Hatala József országos rendőrfőkapitány, aki beszélt arról is, hogy újra kell gondolni a rendőrség toborzási gyakorlatát és a rendőri életpályamodell kidolgozását.

Hatala József két hónappal a menesztése után a tévében nézte az MTV székházát védő rendőrök megaláztatását. Hívták vissza, de nem tért vissza - négy évvel később aztán újra csatasorba állt.

Az országos rendőrfőkapitány a Népszabadságnak azt mondta: a rendőrség szakmai színvonala alacsonyabb lett, ami részben a kellően át nem gondolt átszervezések következménye.

A 2002-es kormányváltással leállt a rendőri életpályamodell kidolgozása, az addigra bevezetett központi tiszti rendszer is megszűnt - közölte Hatala József, aki szerint ha nem is teljesen elölről, de újra kell kezdeni mindent.

A rendőrség pénzügyi helyzetére vonatkozó kérdésre elmondta: jelenleg hatmilliárd forintos adósságot görget maga előtt a szervezet, bár a megyei főkapitányságok előrejelzései alapján ez az összeg az év végére akár a húszmilliárdot is elérheti.

Tízmilliókból utazgattak a Honvédelmi Minisztérium vezetői - írja a Magyar Nemzet. Miközben a magyar katonák többségének nincs lehetősége még belföldi nyaralásra sem, a tárca vezetői csaknem hatvanmillió forintot költöttek el az előző ciklusban külföldi utakra az adófizetők pénzéből. A célállomások között olyan egzotikus tájak is szerepelnek, mint India, Kína, vagy a francia Riviéra.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ez lett idén a világ tíz legokosabb városa

Ez lett idén a világ tíz legokosabb városa

Az okos város kifejezést egyre gyakrabban használják világszerte, ami többek között arra utal, hogy egy adott település milyen innovatív stratégiákkal próbálja megtartani a népességét, hogyan tud vonzó lenni a befektetők számára, és mit tesz a fenntartható városfejlesztés érdekében. Ennek mindennapi megjelenési formái gyakran a döntéstámogató digitális technológiák alkalmazásában jelennek meg. Hogy mely világvárosok teljesítenek ebben a legjobban, azt az áprilisban közzétett 2024 Smart City Index ranglista alapján néztük meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×