eur:
397.95
usd:
359.53
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Újabb utakat zártak le a vihar miatt

Vízátfolyások miatt teljes szélességében lezárták a 6-os utat Bonyhád és a siófoki elágazó között. Sár- és iszapfolyás miatt lezárták az utat Cserháthaláp és Terény között, ezzel már hat olyan szakasz van Nógrád megyében, ahol a vihar következményeként nem lehet közlekedni.

A nap folyamán lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt járhatatlan a 6-os főút Bonyhád és a siófoki elágazó között, a forgalom jelenleg áll - mondta Farkas Kinga, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Nógrád megyében már hat olyan szakasz van, ahol a vihar következményeként nem lehet közlekedni. Nem járható a Szarvasgede és Jobbágyi, a Nógrádszakál és Litke közötti út, valamint a Szécsény és Pösténypuszta közötti bekötőút. Nem lehet közlekedni Szarvasgede és Csécse között, s a Csécsét a 21. számú főúttal összekötő szakaszon sem.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint továbbra is félpályás útlezárás van érvényben Hasznos és Mátrakeresztes között, ahol beszakadt az útburkolat.

Sátoraljaújhely belterületén lezárták a 37-es számú főutat belvíz miatt hétfő délután fél négykor.

A közútkezelő társaság ügyeletének tájékoztatása szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Pálháza és Kishuta közötti bekötő út egy szakaszát is lezárták vízátfolyás miatt.

Ugyanakkor Tiszalúc és Tiszadob között ismét helyreállították a tiszai pontonhidat, így az átkelés ismét zavartalan hétfő délutántól.

Megközelíthetetlen települések

Vízátfolyások miatt közúton megközelíthetetlen Csibrák, továbbá lezárták a Kurd és Gyulaj közötti utat Tolna megyében - közölte a katasztrófavédelem hétfőn az MTI-vel.

Csibrákon két idős embert kellett kimenteni a Vöröshadsereg utcai lakóházából, amelyet körbevett a víz, Bonyhád-Majoson tucatnyi ház került víz alá - tette hozzá a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Szilasi Lajos arról számolt be, hogy több településen - Kisdorogon, Nagymányokon, Kétyen, Kakasdon - házakat, utcákat öntött el a víz, miután Bonyhád és Dombóvár térségében hétfőn csaknem száz milliméter csapadék hullott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×