eur:
389.02
usd:
360.86
bux:
68693.32
2024. május 7. kedd Gizella

Vona Gábor: "A Jobbik nem fogja elfelejteni az ígéreteit"

Negyvenhét mandátumot szerzett az Országgyűlésben a Jobbik, így a parlament harmadik legerősebb frakcióját alakíthatja meg. Vona Gábor, a párt elnöke négy ügyben tudna elképzelni együttműködést a Fidesszel.

 Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint a 47 mandátumot szerzett pártja óriási meglepetést okoz majd a parlamentben, mert nem fogja elfelejteni ígéreteit.

"A Jobbik nagy veszélynek tarja azt, ha egy párt, egyetlen párt az ország közjogi berendezkedését a saját érdekei szerint alakíthatja át. Természetesen minden fenntartásunk ellenére úgy illik, hogy gratuláljunk a választásokon győztes pártnak, és, hangsúlyozom, az ország és a nemzet érdekében, sok sikert kívánjunk a kormányzásához."

Vona Gábor szerint az ország súlyos helyzetben van, így a problémák megoldásához azonnal hozzá kell látni.

"A Jobbik a négy legsürgősebben megoldandó feladat közé az adócsökkentést, a kilakoltatás rémétől fenyegetett családok megmentését, a közbiztonság megerősítését és elszámoltatás véghezvitelét tartja. Amennyiben a leendő kormány ezeken a területeken szeretne azonnali eredményeket, úgy mi hajlandóak vagyunk az együttműködésre" - mondta.

Emellett azonban meg is fenyegette az új kabinetet a pártelnök. "Amennyiben a kormány, a választási ígéreteivel ellentétben, el kívánja sumákolni ezen sürgető feladatok megoldását, úgy a Jobbik kész minden parlamenten belüli és minden parlamenten kívüli demokratikus eszköz latba vetésére ahhoz, hogy akaratát, amely a mi véleményünk szerint a társadalom egészének párszimpátiától függetlenül az akarata, hajlandóak vagyunk rákényszeríteni az akaratunkat az újonnan alakuló kabinetre."

Vona Gábor a távirati irodának nyilatkozva megerősítette korábbi vállalását, miszerint az Országgyűlés alakuló ülésén az Új Magyar Gárda mellényében fog részt venni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményei szerint egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz–KDNP listája vezet 48 százalékkal, Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a második 21 százalékkal, a DK–MSZP–Párbeszéd koalíció áll a harmadik helyen 12 százalékkal. Őket követi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon van, a tavasz vesztese a Momentum lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, a magyar tőzsdén a Richter a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitart a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban vannak, míg Amerikában óvatos emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×