INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Több embert tartott rabszolgasorban egy család Kaposváron

InfoRádió / MTI
öbb embert tartott rabszolgasorban egy család, amelynek mindhárom tagját elfogták a kommandósok kedd hajnalban Kaposváron; a rendőrök egy éve nyomoztak az ügyben - közölte Kemény Gábor kaposvári rendőrkapitány.

Mint arról beszámolt, egy 35 éves kaposvári vállalkozót, a feleségét és a férfi apját vették őrizetbe. A gyanú szerint a férfi hajléktalanoknak, elesett embereknek adott munkát saját építkezésein, illetve bontásokon, majd ház körüli munkát kínált nekik, felajánlva, hogy lakjanak nála. A rendőrök tudomása szerint az embereket naponta 12-14 órát dolgoztatták, nem fizettek nekik, "állati sorban", embertelen körülmények között, "rabszolgaként" tartották őket a család "kacsalábon forgó palotája" mellett egy garázsban.

Az eddigi ismeretek szerint a család 7-8 ember tartott fogva, 3-4 éven át. A 40 és 60 év közötti hajléktalanok közül többen megszöktek, csak így tudtak szabadulni fogvatartóiktól, akik ostorral, bottal ütötték őket, megvonták tőlük az ételt, illetve maradékon tartották őket - közölte a rendőrkapitány, hozzátéve: közülük három embert a közelmúltban már biztonságba helyeztek, két férfira a hajnali rajtütéskor találtak rá a kommandósok.

Kemény Gábor a felderítés körülményeiről elmondta: már egy éve tudomásuk van a történtekről, ám először a sértettek bizalmát kellett elnyerniük, hogy az érintettek vallomást tegyenek, mert e nélkül a rendőrök nem intézkedhettek. Hosszú ideig tartott, amíg a család bosszújától tartó, megfélemlített embereket meg tudták győzni, hogy beszéljenek - jegyezte meg a rendőrkapitány.

A rendőrök a család mindhárom tagját őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat.

Az ügyben a személyi szabadság - sértettek sanyargatásával elkövetett - megsértésének gyanúja miatt indítottak eljárást. A vállalkozót, ha a bíróság bűnösnek találja, akár öt év börtönbüntetésre is ítélhetik.

A címlapról ajánljuk