INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

A hamufelhő a választások második fordulóját is érintheti

InfoRádió / MTI
Gondot okozhat a külképviseleteken leadott szavazatok hazaszállításában az izlandi vulkán miatti légtérzár, az ügyben kedden lesz operatív egyeztetés a Külügyminisztériumban - tájékoztatta az Országos Választási Bizottságot (OVB) hétfőn Virág Rudolf, az Országos Választási Iroda vezetője.

Az OVI vezetője szerint "figyelembe kell venni" a külképviseleti szavazás lebonyolításában "az európai légtérben bekövetkezett eseményeket", azaz a légtérzárat.

Virág Rudolf elmondta: a külképviseleti szavazáshoz szükséges eszközöket ki tudják juttatni (jelentős részük már most is a külképviseleteken van), de - mint mondta - a szavazóurnák hazaszállításával lehet gond, ennek megszervezése komoly feladatot jelent.

Hozzátette: a külképviseleti szavazások (különösen a tengerentúliak) lebonyolításáról kedden lesz egyeztetés a Külügyminisztériumban.

A külképviseleti szavazatokat tartalmazó urnáknak a szavazás utáni negyedik nap - csütörtök - éjfélig kellene megérkezniük az Országos Választási Központba. Az MTI számítása szerint 85 külképviseleten kell szavazást tartani április 25-én.

A címlapról ajánljuk