INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Schmitt Pál: "nem kétharmadról beszélünk, mert az kirekesztő lehet"

InfoRádió / MTI
A Fidesz célja nem a kétharmados többség, hanem minél több választó bizalmának megszerzése - közölte Schmitt Pál. A Fidesz európai parlamenti képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: hiába próbálják félrevezetni az embereket, a választásnak még nincs vége.

Schmitt Pál hozzátette, "nem kétharmadról beszélünk, mert az kirekesztő lehet", a Fidesz törekvése a lehető legtöbb szavazat megszerzése, mert így tudják majd munkájukat mindenki érdekében végezni.

Az MTI azon kérdésére, hogy milyen szerepre készül, a jelenleg az Európai Parlament alelnökeként dolgozó politikus úgy felelt: nyomatékosan kér mindenkit, ne azzal foglalkozzon, hogy kinek milyen pozíció jut, "nem is kapunk az elnök úrtól ebben az időben ilyeneket", hiszen jelenleg még a mozgósítás az előttük álló feladat.

"Ha hívnak, akkor jövök, készen vagyok olyan feladatot ellátni, amivel segíthetek" - reagált ugyanakkor az MTI felvetésére, mely szerint a Fidesz országos listáján birtokolt második helyezése azt sejteti: Magyarországon akar politizálni a jövőben.

Kulcsár József és Papcsák Ferenc, a Fidesz képviselőjelöltjei a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozták: Zugló mindkét egyéni választókerületében lesz második forduló.

Papcsák Ferenc arra utalva, hogy körzetében a mögötte a második helyen végző Bárándy Gergely visszalépett az LMP jelöltjének javára, úgy fogalmazott: az MSZP-s politikus cserbenhagyta a választóit. Mint elmondta, ezért ő a szocialista szavazók voksait is szeretné begyűjteni, "Zugló ugyanis nem maradhat ellenzékben".

A politikus hozzáfűzte, a zuglóiak nagy többsége április 11-én "a polgári Magyarországot választotta", de fontos, hogy a második fordulóban is minél többen menjenek el szavazni, mert csak "nagyon erős nemzeti felhatalmazással lehet rendet tenni az országban".

A Fidesz képviselőjelöltje arról is beszélt, hogy ellenfeleik országszerte telefonhívásokkal próbálják megtéveszteni, a szavazásról lebeszélni az embereket, azt sulykolva, hogy a Fidesz jelöltjei listáról már bejutottak az Országgyűlésbe.

Papcsák Ferenc a XIV. kerületi okmányiroda Pétervárad utcai épülete előtt tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett: az itt berendezett szavazókör egyike volt azoknak, ahol április 11-én sokan több órán át álltak sorba a választópolgárok, hogy leadhassák voksukat. Ezért - közölte - felszólítják az önkormányzatot és a választás lebonyolítóit, hogy a második fordulóban biztosítsák a szavazás ütemességét.

A címlapról ajánljuk