eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

OVI: tíz "kritikus" szavazókör lehet a második fordulóban

Az Országos Választási Iroda (OVI) becslése szerint tíz "kritikus" szavazókör lehet a második fordulóban, ahol elhúzódhat a szavazás. Erről Virág Rudolf, az OVI vezetője beszélt az Országos Választási Bizottság (OVB) csütörtöki ülésén.

Az OVI vezetője közölte: néhány kivételtől eltekintve várakozásuk szerint - a kommunikációs és szervezési intézkedések hatására - valamennyi szavazókörben be fog tudni fejeződni a voksolás második fordulója 19 órakor.

Emlékeztetett rá: a választás első fordulójában 23 olyan, igazolással szavazók számára kijelölt szavazókör volt, ahol este 19 óra után fejezték be a szavazást. Ebből 18 volt a fővárosban (a XI., a XIII., a XIV és a XVII. kerületben), egy-egy pedig Pécsett, Miskolcon, Győrben, Szegeden és Debrecenben.

Közölte: a 23-ból tízben lesz második forduló, mivel a többiben az első fordulóban sikerült képviselőt választani.

Címlapról ajánljuk
Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×