eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Az MSZP egy hete még nem szerette ennyire az LMP-t

Új keletű az MSZP "szerelme" az LMP iránt, s aligha gondolható önzetlennek. A szocialisták ma bejelentették, hogy négy jelöltjüket is visszaléptetnék az LMP-s jelölt javára Budapesten. Az ökopárt azonnal reagált, s kijelentette, tartja magát a választóknak tett ígérethez, s nem lépteti vissza jelöltjeit egyetlen párt javára sem. Az MSZP ettől függetlenül visszaléptet.

Az Index gyűjtése szerint egy héttel ezelőtt még más hangnemben, s egyáltalán nem szövetségesi pozícióból beszélt az LMP-ről.

Mesterházy Attila, aki közvetlenül a választások előtt, pénteken még úgy gondolta, hogy a LMP kimarad az országgyűlésből, azt állította, az MDF-hez hasonlóan jobboldali pártról van szó, amelyben több olyan embert is találni, aki "harmonikusan tudna együttműködni a Fidesszel".

Az MSZP prominensei, ugyancsak az Index gyűjtése szerint, április 9-én még konkrétabban vádolták meg fideszes elfogultsággal az LMP-t.

"Nem szégyelli magát az LMP, hogy védte a védhetetlent? Így lesz más a politika? Antidemokratikus húzásokkal?" - kérdezte az MSZP a Kubatov-ügy kapcsán kiadott közleményében, arra hivatkozva, hogy Szabó Miklós, az LMP képviselője az Országos Választási Bizottság szavazásán "megpróbált menlevelet adni Orbán Viktor pártigazgatója illegális adatgyűjtésének".

"Ez pedig nem jelent mást, minthogy az LMP egy későbbi stratégiai szövetség érdekében már ma minden fronton megpróbálja támogatni a Fideszt" - vonta le a következtetést a párt.

"Szekeres Imre elvesztegetett szavazatnak minősítette az LMP-re leadott voksokat, Gurmai Zita pedig tanítónőként osztotta a kampányban feltűnt új szereplőt, aki alaptalan önbizalommal újoncként, a tájékozottság teljes hiányában csodálkozik rá egy olyan fontos politikai témaköre, mint a férfi-női esélyegyenlőség.

Tölgyessy Péter, az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: A magyar baloldal és az MSZP érdeke szétvált, mert utóbbi inkább a túlélésre játszik. Úgy vélekedett, hogy az MSZP azért harcol a kispártok ellen, mert érdeke, hogy az egyetlen ellenzéki erő legyen a baloldalon a következő Országgyűlésben. A kampányban a pártok egyébként sem demokratikus szempontokat követtek, sokkal inkább a maguk érdekét állították előtérbe.

"A szocialisták is a kicsikben látták meg a versenytársaikat. Tehát szavakban a jobboldal ellen harcolnak, de valójában a két kicsivel versenyeznek." - mondta Tölgyessy.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×