INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Vona Gábor többet várt Budapesttől

Infostart / InfoRádió
A Jobbik elnöke szerint pártja sikeresen szerepelt az országgyűlési választás első fordulójában, hiszen 26 mandátumot megszerezve bejutott a Parlamentbe. Az eredmény mégis elmarad a Vona Gábor által várttól, mert az MSZP megelőzte a Jobbikot.

A vártnál rosszabbul szerepelt a Jobbik Budapesten, ennek okait még keressük - jelentette ki Vona Gábor a párt elnöke, aki leszögezte, senki javára nem lépnek vissza a második fordulóban, és erről tárgyalásokat sem kezdeményeznek.

A Jobbik az előző húsz évtől teljesen eltérő minőséget kíván képviselni a Parlamentben, és még a látszatát is kerülni akarják annak, hogy bárkivel is lepaktálnának az elmúlt húsz év pártjai közül - fejtette ki Vona Gábor.

Azt is meg kell vizsgálni a pártelnök szerint, hogy a várakozásaik ellenére miért nem tudták megelőzni a szocialistákat. Azt azonban fontos eredménynek tartja, hogy a jelentős ellenszélben is sikerült megduplázniuk az európai parlamenti választásokon elért szavazataik számát.

Az igazolással szavazók körül kialakult káoszt Vona Gábor tragikomédiának minősítette, és bízik abban, hogy ennek a politikai felelősit is megtalálják.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


A címlapról ajánljuk