INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Kocsis István: A bevételeknek kell fedezniük a kiadásokat

Infostart / InfoRádió
Az nem járható út, hogy az állam újra és újra konszolidálja a BKV adósságállományát - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a közlekedési vállalat vezérigazgatója. Kocsis István szerint olyan helyzetet kell teremteni, amelyben az éves bevételek fedezetet nyújtanak a kiadásokra, beleértve a kamatköltségeket is - közölte a vezérigazgató, hozzátéve, hogy a 70 milliárdos bankhitel éves kamata 10 milliárd.

A régi úton nem lehet tovább menni, az járhatatlan, hogy a kormányzat vagy a főváros időről időre konszolidálja a BKV adósságállományát - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kocsis István.

A BKV vezérigazgatója kiemelte: garanciát jelent, hogy az érdekképviseletekkel egyetértettek abban, a 10 éves, feszített üzleti modell és a 2010-es terv sarokszámait tartják.

Hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy nincs olyan spórolási mechanizmus vagy vállalati átstrukturálás, ami ellentételezni tudná az alulfinanszírozottságot. Szigorú, fegyelmezett gazdálkodással és a holding-koncepció megvalósításával 4-5 milliárdot meg lehet takarítani, de a hiányzó 20-25 milliárdot nem lehet összeszedegetni - tette hozzá. Kocsis István kiemelte: az alulfinanszírozottság megszüntetéséhez ki kell fizetni a bevételekkel nem fedezett, indokolt költségeket.

Olyan helyzetet kell teremteni, amelyben az éves bevételek fedezetet nyújtanak a kiadásokra, beleértve a kamatköltségeket is - közölte a vezérigazgató, hozzátéve, hogy a 70 milliárdos bankhitel éves kamata 10 milliárd.

Hanganyag: Exterde Tibor


A címlapról ajánljuk