eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Gazdasági hátország épül a Jobbik körül - hetilapszemle

Az állam foggal-körömmel ragaszkodik a magánvagyonokból letétbe helyezett tárgyakhoz - írja a Figyelő. A Heti Válasz arról számol be, hogy az ország egyik legnagyobb biztonsági vállalkozása támogatja Vona Gábor Jobbik-elnök cégét.

A Figyelő arról ír, hogy az állam foggal-körömmel ragaszkodik a magánvagyonokból elkobzott vagy letétbe helyezett tárgyakhoz. Így a múzeumokba került családi vagyon visszaszerzésére általában a bírósági út marad. A második világháború és az államosítások során közgyűjteményekbe vándorolt magántulajdonú tárgyak jó ideje még evidens esetekben is csak peres úton követhetőek vissza az államtól. A visszaigénylésekért folytatott eljárások pedig az utóbbi években többnyire hosszúra nyúlnak, kimenetelük kétes. A hetilap olyan esetekről is beszámol, amikor a bíróság helybenhagyó ítélete ellenére a múzeum továbbra sem hajlandó visszaadni a családnak a korábban elkobzott műtárgyakat.

A Heti Válasz beszámol arról, hogy Magyarország egyik legnagyobb biztonsági vállalkozása támogatja Vona Gábor Jobbik-elnök cégét - a gyakorlatban ezt jelentik a jobbikos Barikád magazin hasábjain feltűnő Õrmester Zrt. reklámok. A radikális párt körül a szellemi holdudvar után a gazdasági hátország is épül. A lap úgy tudja, a pártban nem fogadta mindenki örömmel az Õrmester megjelenését. Ezzel ugyanis háttérbe szorulhatnak a házi cégnek szánt őrző-védő vállalkozások, így a feloszlatott Magyar Gárda főkapitánya, Kiss Róbert tulajdonában álló Magyar Gárda Pest Megye Vagyonvédelmi Kft.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×