eur:
399.29
usd:
363.94
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány

Az igazi nehézség a közszolgálatiság kialakítása

Az igazi közszolgálatiság kialakítását tartották nehézségnek a Sikeres Közszolgálati Stratégiák című kerekasztal beszélgetés résztvevői az Általános Vállalkozói Főiskolán. A beszélgetésen részt vett Such György, a Magyar Rádió elnöke, Persányi Miklós, a Fővárosi Állat és Növénykert főigazgatója valamint Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója.

A közszférában az a legnehezebb, hogy az intézmények dolgozói ne saját, hanem a köz érdekeit vegyék figyelembe - ebben minden résztvevő egyet rtett a Sikeres Közszolgálati Stratégiák címmel rendezett kerekasztal-beszélgetésen az Általános Vállalkozási Főiskolán.

Baán Lászlót, a Szépművészeti múzeum főigazgatója arról beszélt: nagyon nehéz kikényszeríteni, hogy egy múzeumban ne a muzeológus érezze jól magát, hanem a látogató.

Such Györgynek, a Magyar Rádió elnökének - elmondása szerint - hivatalba lépésekor hasonló tapasztalatai voltak: nem volt olyan rádiós, aki meg tudta volna mondani, hogy egy adott műsor szerinte kinek készül, ki hallgatja, miért abban az időben megy, amikor, és egyáltalán mit gondolhat a hallgató.

Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója a téma kapcsán fontosnak tartotta a teljesítményarányú javadalmazást is, úgy vélte, hogy a jövedelmek tekintetében a közalkalmazottak esetében is nagyon erősen differenciálni kell a teljesítmény szerint.

A közszféra és a versenyszféra közötti fizetéskülönbségre vonatkozó kérdésre eltérő válaszokat adtak a meghívottak. Persányi Miklós elmondta, hogy vannak olyan területek, ahová nem tud az állatkert versenyképes fizetést ajánlani. Baán László elismerte, hogy a közszolgálati fizetések nem túl magasak, de hozzátette, nincs gondja a jó szakemberek megszerzésével. Such György ezzel szemben úgy fogalmazott: a Magyar Rádió bárkit meg tud fizetni.

A közszolgáltatásban legfontosabbnak Baán László a jövőképet tartotta, Persányi Miklós emellett a munkát és a vezetői érzéket emelte ki. Sikerének Such György azt tartotta, hogy a Magyar Rádió felkerült a médiapiacra. Persányi Miklós a milliós látogatószám megtartására, Baán László pedig arra volt büszke, hogy a Szépművészeti Múzeum már szerepel a múzeumok nemzetközi térképén.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Strasbourgban: "az EU-nak változnia kell"

Kedd délután órákon át faggathatják újságírók a magyar miniszterelnököt egy nappal azelőtt, hogy bemutatja Magyarország EU-elnöki programját a plenáris ülésen. Szólt a gazdasági versenyképességi megoldási terveiről, illetve a migrációs javaslatról. Szorgalmazta a schengeni csúcs létrehozását és a háború lezárása felé is javasolt lépéseket. Részletesen szólt Ukrajnával kapcsolatos álláspontjáról, és arról is, mi történik Európában két nappal az amerikai elnökválasztás után.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×