eur:
393.92
usd:
364.83
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Németh Miklós exkormányfő: "Nem kell félteni a Fidesztől az országot"

A Népszabadság azt írja, hogy pénzügyminiszteri szemüvegen át nézve a MÁV és a közösségi közlekedés története az elmúlt másfél évtizedben kényszerű és kevés eredményt produkáló kormányzati költekezés. Németh Miklós szerint egy idő után a hatalomban levő pártnak jót tesz, ha egy kicsit átadja a kormányrudat. Lapszemle.

A Népszabadság azt írja, hogy pénzügyminiszteri szemüvegen át nézve a MÁV és a közösségi közlekedés története az elmúlt másfél évtizedben nem szól másról, mint kényszerű és kevés eredményt produkáló kormányzati költekezésről. A költségvetés 1996 óta folyó áron számolva 1600 milliárd forint támogatással segítette az állami vasútvállalatot, és kevesebb mint százmilliárddal a helyközi autóbuszjáratokat üzemeltető cégeket. Az idén pedig a kormány az adófizetők pénzéből 330 milliárd forintot vonatozik és buszozik el.

A Magyar Nemzet Németh Miklós volt kormányfővel közöl interjút, aki úgy reagált a lap az MSZP népszerűtlenségét firtató kérdésére, hogy egy idő után a hatalomban levő pártnak jót tesz, ha egy kicsit átadja a kormányrudat, és megkóstolja az ellenzéki kenyér keserű ízét is. Az exkormányfő a lapnak adott interjújában a közelgő választás kapcsán úgy fogalmazott, nem kell félteni a Fidesztől az országot, bár mint mondta, nem lesz könnyű dolga a következő kormányfőnek. Felidézte: húsz éve, a határnyitáskor Helmut Kohl kancellár félt attól, hogy a németek miatt ismét vér fog folyni Európában. Arra a kérdésre, hogy baloldali pártnak tartja-e a jelenlegi szocialista pártot, azt válaszolta: "Nem minősítek. Ami ma Magyarországon van, az egy furcsa politikai konstelláció. A Fidesz programjában és retorikájában sokkal több baloldalra hajló elemet lehet felfedezni, néha ugyan populista felhangokkal, mint a szocialisták elképzeléseiben. Nehéz megmondani, hogy az MSZP pontosan milyen párt. Baloldali ugyan, de nem az én felfogásom és értékrendem szerint."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×