eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Rudolf Péter: "Miért kell talpra állítani valamit, ami éppen ágaskodik?"

Készül az Üvegtigris 3 forgatókönyve, és a tervek szerint egy újabb kereskedelmi csatornán folytatódik a Beugró című tévéműsor - mondta az InfoRádiónak Rudolf Péter, aki a filmezés és a televíziózás mellett a színpadot sem hanyagolja: az Új Színházban Shakespeare-t rendez, a Centrál Színházban pedig főszerepet játszik.

Most rendez először Shakespeare-darabot Rudolf Péter, aki meghívott rendezőként az Új Színházban állítja színpadra az Ahogy tetsziket. A színművész az InfoRádiónak elmondta: ha dönthetett volna másképp, a Bárdnak egy másik darabját választja, ám figyelembe kellett vennie, hogy a társulat tagjainak mi áll a legjobban.

A színészetet sem hanyagolja Rudolf Péter: a Centrál Színházban a Mégis kinek az élete című darab főszerepét játssza majd. Tervei között szerepel az is, hogy az évad vége felé Debrecenben egy kortárs amerikai író darabjában is feltűnik majd felesége, Nagy-Kálózy Eszter oldalán, ám megjegyezte: erről még nem tud biztosat.

"Úgy látszik, nehéz megtalálni a helyünket, de mégis mindig megtaláljuk" - mondta a színművész a Beugró című, a Magyar Televízión futó műsorral kapcsolatban, amelyből nem rendelt újabb epizódokat a csatorna. Rudolf Péter úgy tudja, hogy a készítők a CoolTV-vel kötöttek szerződést, így ott folytatódhat a humoros színházi rögtönzéseket bemutató program, amelynek állandó és lelkes rajongótábora alakult ki. "Végül is mindig talpra áll a produkció, de nem tudom, miért kell talpra állítani valamit, ami éppen ágaskodik" - fűzte hozzá.

Újabb folytatás

Két másik forgatókönyv és egy saját írás mellett az Üvegtigris 3 történetén is dolgozik - árulta el Rudolf Péter, megjegyezve: a sztori elkészült, de még finomítani kell rajta.

A Helikon Kiadónál most jelent meg Vaszary Gábor A szőkékkel mindig baj van című regényének hangoskönyv-változata Rudolf Péter előadásában. Erről szólva a színművész elmondta: a mű "könnyed, szerethető, humanista történet, és az egésznek van egy bája. Ez olyan snasszul hangzik, majdnem gejlen, de ez az igazság. Nyilván nem véletlenül fordították le a világ sok-sok nyelvére, nem véletlenül készítettek filmeket és színdarabokat Vaszary írásaiból."

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×