eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Tarlós: a Fidesz több fővárosi ügyben is az ügyészséghez fordul

A fővárosi ellenzék a közeljövőben sorozatban fog az ügyészséghez fordulni, mivel úgy látják, remény sincs arra, hogy a BKV-nál és a főváros vezetésében történtekről a közvélemény hiteles tájékoztatást kapjon - közölte Tarlós István szerdai sajtótájékoztatóján.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője példaként öt ügyet nevesített, amelyekkel a vádhatósághoz fognak fordulni: ezek négy tanácsadói szerződéssel, valamint Hagyó Miklós MSZP-s főpolgármester-helyettes szóvivőjének - akit Tarlós István H. É.-ként említett - párhuzamos munkaköreivel kapcsolatosak. "Azonban még nem biztos, hogy ez a vége" - jegyezte meg Tarlós István.

Hagyó Miklós szóvivőjének ügyéről kifejtette: H. É. az MSZP-s főpolgármester-helyettessel mint megbízóval való szerződéses jogviszonya mellett főállásban, teljes munkaidősként, havibéresként dolgozott 2007-től egészen keddig a BKV-nál. "Ez azt jelenti, hogy napi nyolc órát a BKV-nál kellett volna dolgoznia" - mondta a fideszes frakcióvezető, majd idézte a BKV kommunikációs igazgatójának keddi közlését, miszerint "Horváth Évát munkatársként nem látta a BKV-nál".

Tarlós István közölte: 2007. február óta fizetéssel, prémiummal, egyéb juttatással együtt H. É. számára a BKV 23 millió 600 ezer forintot fizetett ki.

"Nyilván feltételezhető, hogy H. É., mint Hagyó Miklós legközelebbi munkatársa a főpolgármester-helyettes háta mögött intézte ezt a dolgot BKV-nál" - fogalmazott némi iróniával.

Horváth Évát kedden menesztették a BKV-tól. A szóvivő - szintén kedden - cáfolta az Index internetes hírportál azon információit, amelyek szerint 300 ezer forint alatti nettó fizetését számos prémiummal és jutalommal tették kedvezőbbé a cégnél, így több mint két és fél éves munkaviszonya alatt 10 millió forintnyi prémiumhoz jutott.

Tarlós István sajtótájékoztatóján kifejtette, a további ügyek - az úgynevezett tanácsadói szerződések -, amelyekkel a fővárosi Fidesz-KDNP az ügyészséghez fordul: a millenniumi földalatti "luxusmetróvá történő pozicionálásáról" szóló 7,5 millió forint plusz áfás szerződés; a libegő és a sikló népszerűsítéséről készített, szintén 7,5 millió plusz áfás tanulmány; egy 50 millió forintos válságkommunikációs tanácsadói szerződés a közszolgálati televízió akkori elnökének egyik közeli rokonával; valamint egy 32 milliós szerződés a Political Capitallal a "BKV érdekeinek kormányzati érvényesítését és kormányzati megítélésének javítását célzó lobbistratégia kidolgozására".

A felsorolt összegeket közpénzből fizették ki, amelyeknek "felhasználást még fél évvel ezelőtt is titokszobában igyekeztek őrizni" - mondta Tarlós István.

A fideszes frakcióvezető hangsúlyozta: megítélésük szerint a komplett budapesti MSZP belebukott a BKV körüli ügyekbe, "ha egyáltalán megáll ez az egész a BKV-nál, és nem terjed ki más közszolgáltató cégekre is".

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×