eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Ikreket szült a győri kórházban - két hét után meghalt

Szövődmények miatt meghalt egy nő szülés után 11 nappal a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba. Az asszony férjének ügyvédje az InfoRádiónak azt mondta: a vérmérgezést valószínűleg az okozhatta, hogy császármetszéskor megsérült a nő vékonybele, így a béltartalom a hasüregbe ürült. A férj többször panaszkodott, hogy feleségének a szülést követően egy hétig nem volt széklete, de az orvosok erre azt mondták, hogy ez természetes.

Az asszony június 22-én szülte meg ikreit a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban. A császármetszéskor azonban olyan bélsérüléseket szenvedett. Kivették a méhét, és egyéb műtét is végeztek, az orvosok pedig úgy fogalmaztak: bestoppolták a császármetszés miatti lyukakat.

Az asszony azonban július 4-én meghalt - ismertette az esetet az elhunyt nő férjének ügyvédje, aki elmondta: a férj többször említette az orvosoknak az intenzív osztályon: felesége panaszkodik, hogy nincs széklete. Az orvosok azt mondták, hogy ez természetes.

A műtéti kockázatba beletartozik az, hogy operáció közben sérüléseket okoznak a belső szervekben, de az már szövődménynek tekinthető, ha ebből komoly probléma lesz és azt nem veszik észre, márpedig ez történt - mondta Ábrahám László, aki szerint ha bebizonyosodik, hogy az orvosok felelőtlenek és figyelmetlenek voltak, akkor ez kimeríti a szakmai szabályszegés vétségét, és büntető eljárás vár a beavatkozást végző orvosra vagy orvosokra.

Ha az egészségügyi törvényben meghatározott elvárható gondosságot sértették meg, akkor a kórház kártérítési felelőssége áll fenn - hangsúlyozta az ügyvéd.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×