INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Kóka: Politikailag nem alátámasztható stratégia, hogy az SZDSZ kihátráljon a Bajnai-kormány mögül

Infostart / InfoRádió
Az SZDSZ parlamenti frakcióvezetője szerint folytatni kell a válságkezelést. Kóka János az InfoRádió Aréna című műsorában ugyanakkor elmondta: Demszky Gábor főpolgármester a hétvégi küldöttgyűlés előtt arra tett javaslatot, hogy a párt vonuljon ki Bajnai Gordon kormánya mögül.

Folytatni kell a válságkezelést, és el kell jutni egy olyan költségvetésig, amely tartalmazza a válságkezelő lépések költségvetési hatásait, különben csak szándék marad több parlamenti javaslatból - mondta az SZDSZ frakcióvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában, hozzátéve: az előrehozott választásoknál fontosabb kérdés most a költségvetés.

Kóka János korábban az InfoRádiónak elmondta: tud olyan Demszky Gáborhoz köthető, a hétvégi küldöttgyűlésre előkészített határozati javaslatról, amely szorgalmazza, hogy az SZDSZ vonuljon ki a Bajnai-kormány válságkezelő intézkedései mögül. Ezzel nem ért egyet, mert mint fogalmazott ameddig van esély a válságkezelésre és az adócsökkentésre a szabad demokratáknak ki kell tartaniuk a Bajnai-kormány mellett.

A kormány segített a forint és a költségvetés stabilitásán, és sikerült lejjebb vinnie a személyi jövedelemadót - tette hozzá a szabad demokrata politikus, aki szerint politikailag nem alátámasztható stratégia a Bajnai-kormány támogatásának megvonása, mert mint fogalmazott a választók nem fognak csak azért az SZDSZ-re szavazni, mert cserben hagyta a kabinetet.

Kóka János nem racionális politikai érveknek, hanem hatalomtechnikai szempontoknak tartja azokat a meggondolásokat, hogy a támogatás megvonásával az SZDSZ szempontjából minél előnyösebb lenne egy előrehozott választás.

Hanganyag: Mong Attila


A címlapról ajánljuk