eur:
387.69
usd:
357.02
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Veszélyben az iparkamara - bármikor kikapcsolhatják a gázt és az áramot

Veszélybe került a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara működése, mert más szervezetek mellett a köztestületnek is otthont adó budapesti székház több mint harmincmillió forintos közüzemi tartozást halmozott fel - tudta meg az InfoRádió.

Bármikor kikapcsolhatják a gáz- és az áramszolgáltatást a budapesti MTESZ-székházban, mert a Parlament tőszomszédságában lévő, állami tulajdonú iroda közüzemi számláit hónapok óta nem fizették ki az adósok - értesült az InfoRádió.

A Kossuth tér 6-8. szám alatti, a metróállomás fölötti épületről van szó. Itt van az irodája a többi között a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének, valamint a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetségének.

Úgy tudjuk, hogy ez a két utóbbi szervezet, tehát az MGYOSZ és az MTESZ vitatkozik egymással, hogy melyikük nem fizette ki az információnk szerint 36 millió forintos hátralékot.

Értesülésünket részben megerősítette Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Interjút nem adott, de azt elmondta, hogy évek óta gond van az épület közüzemi díjainak kifizetésével, holott ők, a bérlők mindig kiegyenlítik a számláikat.

A kamarai elnök hangsúlyozta, hogy a köztestület olyan, nemzetgazdasági szempontból kiemelten fontos szervezeteket működtet a székházban, mint például a választott bíróság vagy a békéltető testület.

Parragh László az elmúlt hetekben többször egyeztetett a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-vel. Felajánlotta, hogy a kamara átveszi az épület kezelését, és kialakítja ott a Magyar Gazdaság Házát. Egyelőre azonban az elnöknek azért kell latba vetnie minden befolyását, hogy a szolgáltatók ne kapcsolják ki a gázt és az áramot a Kossuth téri épületben.

Részletek később.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×