eur:
389.52
usd:
363.33
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Pénzt festenek a megerősített védelmi rendszerű bankautomaták - képek

Már tavaly ősz óta tart a bankautomaták védelmi rendszerének fejlesztése - erősítette meg az InfoRádió értesülését a Magyar Bankszövetség Bankbiztonsági Bizottságának elnöke. Jakab Péter hozzátette: több olyan ATM készülék is van már, amely támadás esetén megfesti a pénzt, így az használhatatlanná válik. A bankok azt követően döntöttek az automaták megerősítéséről, hogy tavaly óta több támadás is érte az őket.

Minden pénzintézet saját maga dönt arról, hogy megerősítik-e a kockázatosnak és fenyegetettnek ítélt bankautomatáikat - mondta az InfoRádiónak a Magyar Bankszövetség Bankbiztonsági Bizottságának elnöke, aki hozzátette: különféle megoldásokat alkalmaznak a pénzintézetek, hogy ne lehessen elvontatni az ATM-eket, illetve olyan berendezésekkel szerelik fel őket, amelyek érzékelik, ha támadás éri a készüléket, és a benne lévő pénzt egy kimoshatatlan festékkel festi meg, így használhatatlanná válnak a bankjegyek.

Jakab Péter nem tudja pontosan, hogy minden pénzintézet foglalkozik-e ezekkel a biztonsági megerősítésekkel, de az biztos, hogy már több kereskedelmi bank telepített ilyen eszközöket.

Az elnök hozzátette: a pénzintézetek már tavaly ősszel elkezdték felszerelni ATM készülékeiket biztonsági eszközökkel.

Jakab Péter úgy véli: ezekkel a módszerekkel előbb-utóbb meg lehet szüntetni a bankautomaták elleni támadásokat.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×