eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Emelkedni fog a használt autók ára

Érezhetően kezd fellendülni Magyarországon a használt autók piaca - mondta az InfoRádiónak a Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Egyesületének elnöke. Fojt Attila kiemelte: néhány hónapon belül várhatóan emelkedni fog a használt gépjárművek ára, mivel egyre kevesebben cserélik le az autójukat, illetve a jelenlegi euró-forint árfolyam miatt egyre kevesebb használt autót importálnak külföldről, így kisebb lesz a választék.

A tavasz közeledtével megpezsdült a használtautó-piac, így a visszaesés az értékesítésben már csak 15 százalékos a tavalyihoz képest - közölte Fojt Attila. A Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Egyesületének elnöke szerint sokan kivártak, tavaly év végén és idén év elején kevesen vettek használt autót.

A legkeresettebbek a kis- és középkategóriás, 3-6 éves autók - mondta a szervezet elnöke. Fojt Attila szólt arról is, a használt járművek többsége 1,1-1,6 millió forint között talál gazdára, de van, hogy kétmillió forintot is adnak egy használt kocsiért.

A válság miatt az új autóknál értékesítési kiesés várható, vagyis a vásárlók 5-10 százaléka be kell, hogy beérje használt kocsival az új helyett - hangsúlyozta. Fojt Attila szerint jellemző az is, hogy az újszerű autót egy régebbi, használtra cserélik az emberek.

A jelenlegi árszínvonal várhatóan valamelyest emelkedni a tavasz vége felé - közölte az elnök. Kifejtette: ennek oka, hogy egyre kevesebben cserélik le autójukat, illetve a jelenlegi euró-forint árfolyam miatt egyre kevesebb használt autót importálnak külföldről, így kisebb lesz a választék is.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×