eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Napi ezer gyorshajtó volt az M0-son - hol vannak a fix kamerák?

Hatezernél is több eljárást indítottak az M0-s autóút mellé telepített sebességmérő kamerák felvételei alapján másfél hónap alatt. A Pest megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője elmondta: csökkent a gyorshajtók száma, mert a próbaüzem alatt a készülék naponta ezer száguldozót rögzített.

Jelentősen, 50 százalékkal esett vissza a balesetek száma az elmúlt év azonos időszakához képest az M0-snak azon a szakaszán - a 6-os és a 17-es kilométerszelvény között - ahol január 20-a óta élesben működnek a sebességmérő kamerák - tájékoztatta az InfoRádiót a Pest megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője.

Török Csaba hozzátette: az elmúlt másfél hónap alatt 6600 eljárást kezdeményeztek gyorshajtók - többségében külföldiek - ellen a kamerák által rögzített képek alapján. A próbaüzem ideje alatt naponta több mint ezer felvételt készítettek a berendezések. A legtöbben általában 20-30-cal lépik át a legnagyobb megengedett sebességet - jegyezte meg.

Az M0-s és más főközlekedési utak mentén újabb fix telepítésű sebességmérő berendezéseket helyeznek a következőkben, hiszen jól látszik, hogy kevesebb a baleset azokon a szakaszokon, ahol ilyenek működnek - mondta a Pest megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője.

Török Csaba hozzáfűzte: Pest megyében további két mobil sebességmérő eszközzel is dolgoznak a rendőrök.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×