eur:
387.69
usd:
357.02
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Budapest nem London: a havazás ellenére sem bénult meg a közlekedés

A BKV legtöbb járműve menetrend szerint közlekedik, a vasúton is csak kisebb késések voltak, a budapesti fő- és tömegközlekedési utakról nagyrészt már eltakarították a havat, és a közép-magyarországi régióban is járhatók a legfontosabb útvonalak. Bár az éjszaka 15 centiméternyi hó esett, nem bénult meg a közlekedés.

A BKV járművei menetrend szerint közlekednek - közölte reggel az InfoRádióban a közlekedési társaság szóvivője, majd hozzátette: Budáról egyáltalán nem jeleztek fennakadást, de a pesti oldalról is csupán két kisebbről érkezett hír.

Hallgatóink ugyanakkor késésekről számoltak be a buszvonalakon. Információink szerint a XVI. és a XVII. kerületben még mindig nem megfelelő az utak állapota, így a buszok a megszokottnál lassabban közlekednek.

Bár egész éjszaka havazott, csak néhány vasútvonalon volt késés reggel: a Szob környékéről a fővárosba tartó vonatok nagyjából harminc perccel később értek be a Nyugati pályaudvarra, miután egy meghibásodott mozdony mögött várakozni kényszerültek - mondta az InfoRádióban a MÁV sajtóügyeletese.

Bod Ferenc akkor azt közölte, hogy az esztergomi, az újszászi, a gödöllői, a ceglédi, a pusztaszabolcsi és a székesfehérvári elővárosi vonatok öt-tíz percet késnek.

Az éjszaka 15 centiméternyi hó esett a fővárosban, a Fővárosi Közterület-fenntartó 73 járművel takarította főutakat, de a járdák tisztítására hómunkások vettek fel. A társaság helyettes szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a mellékutakra csak a havazás elállta után 6-9 órával tudnak gépeket küldeni.

Fejér megye északi részén feltámadt a szél, és visszahordja a havat a megtisztított utakra - közölte a Magyar Közút Kht. Közép-Magyarországi Regionális főmérnökségének üzemeltetési osztályvezetője. Hozzátette: a főutak Pest, Nógrád, Fejér és Komárom-Eszetergom megyében, illetve Gyöngyös és Jászberény térségében jól járhatóak.

Bár az InfoRádió hallgatói arról számoltak be, hogy az 1-es és a 2-es számú főút egyes részei havasak, és csak lépésben lehet közlekedni, Pásztor Zoltán hangsúlyozta: ilyen időben nem az a cél, hogy minden utat hómentessé, hanem járhatóvá tegyenek.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×