eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Sólyom fogadja Gyurcsányt

Sólyom László köztársasági elnök pénteken fogadja Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt a Sándor-palotában - tájékoztatott a Köztársasági Elnöki Hivatal.

Az államfő és a kormányfő utoljára január 26-án találkozott, amikor a globális pénzügyi és gazdasági válság magyarországi hatásairól, valamint az ezek kezelését célzó kormányzati cselekvés irányairól tájékoztatta Sólyom László köztársasági elnököt a miniszterelnök.

Sólyom László ezen a héten szerdán fogadta Orbán Viktort, a Fidesz elnökét is a Sándor-palotában. A találkozót az államfő kezdeményezte.

A több mint egyórás megbeszélés után a pártelnök többek között arról beszélt: az államfőnek elmondta, hogy megfogalmazásaikban a liberális demokrácia értékeit és emberi méltóságot tiszteletben fogják tartani, ugyanakkor "világossá kell tenni, hogy a közbiztonság esetében a cigány származású bűnelkövetők, súlyos bűncselekményeket elkövetők aránya jelentős mértékben, napról napra fokozódó mértékben, érzékelhető mértékben növekszik".

A Fidesz elnöke hangsúlyozta azt is, csak céltudatos, energikus és cselekvőképes kormánnyal lehet a közbiztonságot és a gazdaságot is helyreállítani, a mostani kormányzó párt azonban nem érti a válság lényegét, képtelen a válság kezelésére alkalmas programot kidolgozni, ezért kudarcot kudarcra halmoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×