eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Csaba László: A bizalomhoz program és választói felhatalmazás kell

Nem összehangolt a kormány válságkezelő intézkedéscsomagja - mondta az InfoRádiónak Csaba László. A közgazdász szerint a tervek csak kismértékű változtatást hoznak majd a gazdaságban. Inkább bizalomerősítő intézkedésekre lenne szükség - tette hozzá.

Ötletroham - így jellemezte az InfoRádiónak Csaba László közgazdász a kormány válságkezelő intézkedéscsomagját, amelynek kiszivárogtatott részleteiről több médium is beszámolt. Kifejtette: az elképzeléseknek van ésszerű magvuk, de nincsenek összehangolva, és a tervek csak kismértékű változást hoznak a gazdaságban.

Nem rajzolódik ki, hogy az adócsökkentés vagy a kisebb állam felé haladnánk-e az intézkedésekkel, csak teherátrendeződés látható - emelte ki a közgazdász a Hankiss Elemér és Heltai Péter által szerkesztett Münchhausen báró kerestetik című könyv bemutatóján. Csaba László szerint felmerül a kérdés, hogy nem kerül-e többe a leves, mint a hús.

Az évközi változás minden vállalkozást elbizonytalanít - hangsúlyozta a közgazdász, aki szerint bizalomerősítő intézkedésekre lenne szükség, például arra, hogy az adótörvények legalább egy éven keresztül változatlanok maradjanak, vagy a költségvetés alapvetően ne változzon, mivel ez biztosítja a gazdálkodási biztonságot.

Csaba László kiemelte: bizalmat teremteni azzal lehetne, ha lenne valakinek programja a következő 3-4 évre, és mindennek végrehajtásához felhatalmazást kapna a választóktól.

A közgazdász elmondta, egyetért a könyv egyik szerzőjével, aki úgy fogalmaz, ha valaki a jelenlegi helyzetet akarja stabilizálni, az a válságot stabilizálja.

A Münchhausen báró kerestetik című könyvben 83 szerző fejtette ki véleményét. A kötet szerzői között van mások mellett Bod Péter Ákos volt jegybankelnök, Demján Sándor vállalkozó, Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke, Sárközy Tamás professzor, Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia jelenlegi és Vizi E. Szilveszter, az Akadémia korábbi elnöke.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 07:20
×
×
×
×