eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Miből él a Sztojka-család?

A Népszabadság annak próbál utánajárni, hogy miből éltek a veszprémi kézilabdásokra támadó csoport vezetői, mindenekelőtt Sztojka Iván. Ennek kiderítésére a hatóságok vagyonosodási vizsgálatot indítottak.

Az országos rendőrfőkapitány a lapnak azt mondta, a bosszútól rettegő családtagokat addig védik, amíg szükséges. A Népszabadság szerint vasárnap este nem szerb szabadcsapatok, hanem egy, a budapesti tüntetéseken gyakran feltűnő társaság akarta megbosszulni Marian Cozma halálát.

A Magyar Nemzet értesülése szerint ma vallomást tesz Zuschlag János a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon. A vádlott védője a lap érdeklődésére közölte: ügyfele várhatóan részletesen reagál majd a büntetőeljárás másodrendű terheltjének, Lados Istvánnak a per korábbi szakaszában tett kijelentéseire, illetve a bíróság kérdéseire is válaszolni kíván. Az ügyvéd arra nem tudott válaszolni, hogy Zuschlag beszél-e majd az ügyben megnevezett politikusokról. A vád szerint Zuschlag és társai civil szervezeteken keresztül 75 millió forint pályázati pénzt sikkasztottak el.

Az Index beszámol arról, hogy nyakban hordható számítógépet fejlesztettek ki amerikai mérnökök. Az olcsó eszköz kézmozdulatokkal irányítható, és a kijelzőjét egy projektor helyettesíti. A híres amerikai műszaki egyetem, az MIT Hatodik Érzék elnevezésű eszköze bármilyen felületet képernyőként tud használni. Beleépítettek egy webkamerát, egy projektort, és egy mobiltelefont használtak számítógép helyett. Az előállításához csak műszaki boltokban megvehető elemeket használtak fel, és ezek összköltsége körülbelül 300 dollár volt.

A Napi Gazdaság úgy tudja, hogy a korábbi tervek a süllyesztőbe kerültek, a bankok immár nem terveznek dinamikus fiókhálózat-bővítést, pedig a válság előtt még merész terveket szövögettek. Az időközben beállt fordulat miatt biztonságosabb terjeszkedést választottak: aki új fiók nyitására vállalkozik, leginkább a fővárosban keres magának helyet.

A Világgazdaság megírja, hogy ma publikálják a legvonzóbb vállalat címet elnyert cégeket tartalmazó felmérést. Ebből kiderül, hogy a hazai végzős közgazdászhallgatók többek között az előrelépési lehetőségek alapján szimpatizálnak egy-egy céggel, a majdani mérnökök pedig a kiváló céges közérzetet értékelik. A diplomaszerzés előtt állók átlagosan nettó 155-165 ezer forintos havi fizetésnek örülnének.

A portfolio.hu beszámol arról, hogy tavaly az utolsó negyedévben a magyar gazdaság teljesítménye 1,4 százalékkal maradhatott el az egy évvel korábbitól - legalábbis, ha jó előrejelzőnek bizonyulnak a piaci szakértők a pénteken megjelenő adat szempontjából. Ilyen mértékű visszaesést utoljára a rendszerváltozáskor tapasztalhattunk. Az idén 3 százalékkal zsugorodhat a gazdaság.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×