eur:
385.91
usd:
355.23
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Azonos nemű párok is kérhetnék felvételüket az élettársak adatbázisába

Egységes közjegyzői élettársi nyilvántartás létrehozását javasolja a kormány a bejegyzett élettársi kapcsolatokról szóló törvénytervezetben. Ezt a kormányszóvivő jelentette be, miután a kabinet újratárgyalta az Alkotmánybíróság által tavaly megsemmisített javaslatot.

Budai Bernadett elmondta: a változtatás értelmében egy olyan számítógépes adatbázist hoznának létre, amelybe azok a párok kezdeményezhetik közösen felvételüket, akik hajlandók közjegyző előtt nyilatkozatot tenni élettársi kapcsolatukról.

Hozzátette, hogy azoknak, akik ebben a nyilvántartásban szerepelnek, nem kellene például külön apasági nyilatkozatot tenniük az élettársi kapcsolatukból született gyermekek esetében. A javaslat értelmében az adatbázisba való felvételt azonos nemű párok is kérhetik.

Címlapról ajánljuk

Török Ferenc: nem hiszem, hogy ezt lehetett volna ennél jobban csinálni

A kétszeres olimpiai bajnok az InfoRádióban elmondta: nagyon büszke arra, hogy tagja lehetett a veretlenségét hét éven keresztül megőrző férfi öttusacsapatnak, szövetségi kapitányként pedig a gyerekeiként tekintett a sikert sikerre halmozó Martinek János, Fábián László, Mizsér Attila trióra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×