eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Visszaesés várható az idegenforgalomban - Budapest lehet a fő vesztes

A turizmusnak új utakat kell keresnie 2009-ben a gazdasági válság miatt - mondta az InfoRádióban Gyenesei István önkormányzati miniszter. A szállodáknak és más szállásadóknak 10 százalékos visszaesésre kell felkészülniük.

Idén minden bizonnyal kevesebben utaznak Magyarországra, mint az elmúlt évben - mondta az önkormányzati miniszter. Becslések szerint a visszaesés akár a 10 százalékot is elérheti.

Gyenesei István szerint a kiesést kompenzálhatja a belföldi turizmus, szerinte a vendéglátóknak erre kellene építeniük.

Gyenesei István szerint a vendégéjszakák számának csökkenése Budapestet érinti majd a legsúlyosabban. Ennek egyik oka a konferenciaturizmus már most érzékelhető visszaesése, a másik ok pedig az, hogy a belföldi turizmusban nem Budapest a legkiemeltebb célpont.

Bánki Erik, az Országgyűlés turisztikai bizottságának fideszes elnöke szerint Magyarországnak a környező országokról kellene példát vennie azzal kapcsolatban, hogy hogyan kellene a turizmus válságát kezelni. Példaként említette az osztrák fővárost, ami a válság ellenére másfél millió eurós rendkívüli támogatást nyújtott az ágazatnak.

Bánki Erik szerint a magyar költségvetésben is vannak felszabadítható tartalékok. Mint mondta, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök saját kommunikációs keretéből bármikor el lehetne vonni 1 milliárd forintot.

Bánki Erik szerint a miniszternek nem lehangoló adatokkal kellene riogatnia az ágazat vállalkozóit, hanem a probléma megoldásán dolgoznia.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×