eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Páva Zsoltot indítaná a pécsi Fidesz

Páva Zsoltot, a városi közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetőjét kérte fel a baranyai megyeszékhely polgármester-jelöltjének a Fidesz városi elnöksége. A végleges döntést február 24-én a párt pécsi csoportja hozza meg. Páva Zsolt az InfoRádiónak elmondta: még kért néhány nap gondolkodási időt. Azt tagadta, hogy pártja háttéralkut kötött volna Juhász István MSZP-s városi képviselővel az időközi választáson való esetleges indulásával kapcsolatban. A Tasnádi Péter halálával megüresedett polgármesteri székéért várhatóan áprilisban vagy májusban írják ki az időközi választást.

Megtisztelőnek tartja Páva Zsolt, hogy a Fidesz pécsi elnöksége őt kérte fel a baranyai megyeszékhely polgármesterjelöltjének. A városi közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője elmondta: kért néhány napos gondolkodási időt, amíg elfogadja a felkérést, és ez alatt ki akarja kérni több ember véleményét a pécsi helyzetről és a többi között a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa projektről.

Páva Zsolt szerint a jövő évi pécsi Európa Kulturális Fővárosa program kapcsán már csak kármentésre van lehetőség.

A fideszes politikus azt cáfolta, hogy pártja háttéralkut kötött volna Juhász István MSZP-s városi képviselővel az időközi választáson való esetleges indulásáról, hogy így osszák meg a baloldalt. Nehezebb helyzetben van a város, mint hogy a szocialista belharcokkal foglalkozzunk - emelte ki Páva Zsolt, aki 1994 és 1998 között volt már a baranyai megyeszékhely polgármestere.

Az MSZP február 20-án nevezi meg jelöltjét. Szili Katalin hétfőn azt mondta az MTI-nek, hogy még nem döntött, elindul-e a polgármesteri székért. Az Országgyűlés elnöke egyelőre elzárkózott a nyilatkozattól, azonban jövő héten az InfoRádió Aréna című műsorában egyórás interjút ad majd.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 10:22
×
×
×
×