eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Módosíthatták-e illetéktelenek mások adatait az Ügyfélkapun?

Az adatvédelmi biztos szerint nem számítógépes támadás, hanem feltehetően az üzemeltetés szabályainak megsértése okozta a hétvégén a kormányzati ügyfélkapu meghibásodását.

Jóri András azt mondta: a helyszíni vizsgálat során nem kaptak választ arra, hogy hány ügyfél személyes adata vált egy időre nyilvánossá, és egyelőre az sem egyértelmű, hogy illetéktelenek módosíthatták-e a birtokukba került adatokat.

Az ombudsman hangsúlyozta: áttekinti a központi elektronikus szolgáltató rendszer jogi szabályozását, belső eljárásrendjét, valamint az üzemeltetés feltételeit és műszaki hátterét. Korábbi sajtóértesülés szerint több százezer adózó adatai kerülhettek illetéktelen kezekbe, miután összeomlott a kormányzati informatikai rendszer, az ügyfélkapu.

Az eset miatt a Fidesz lemondásra szólította fel a kancelláriaminisztert és az infokommunikációért felelős kormánybiztost.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×