eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hamar elfoghatják a veszprémi támadókat

Daróczi Dávid kormányszóvivő szerint az első információk alapján jó esély van arra, hogy a rendőrség hamar kézre keríti azokat, akik részt vettek a veszprémi kézilabdások elleni vasárnapi támadásban. A megye bűnügyi és közrendvédelmi állománya nagy erőkkel folytatja az adatgyűjtést, a nyomozást, s a közrend és közbiztonság fenntartására is nagy erőket mozgósítottak - mondta Bolcsik Zoltán dandártábornok, Veszprém megye rendőrfőkapitánya.

Daróczi Dávid a soron kívüli kormányülés után tartott sajtótájékoztatón elmondta: az igazságügyi és rendészeti miniszter arra kérte az országos rendőrfőkapitányt, haladéktalan, gyors, határozott és erőteljes lépéseket tegyen annak érdekében, hogy elfogják a tetteseket.

Nagy erőkkel folyik a nyomozás

Veszprém megye bűnügyi és közrendvédelmi állománya nagy erőkkel folytatja az adatgyűjtést, a nyomozást, s a közrend és közbiztonság fenntartására is nagy erőket mozgósítottak - mondta Bolcsik Zoltán dandártábornok, Veszprém megye rendőrfőkapitánya vasárnap este.

A főkapitány hangsúlyozta: vannak olyan szemtanúik, akik igen fontos adatokat közöltek a rendőrséggel, de a vallomásokat tartalmazó jegyzőkönyvek részleteiről egyelőre nem kívánt beszélni.

A tábornok elmondta: két nagyobb társaság szórakozott vasárnap hajnalban a veszprémi Virág Benedek utcai Skorpió bárban (ezt a szórakozóhelyet a helyiek nevezik Patrióta bárnak is), és az emeleti teremben tartózkodók közül hárman-négyen "inzultusba kerültek" a földszinti és alagsori részben szórakozó veszprémi kézilabdásokkal.

A vitát és "kisebb csetepatét követően az utcán folytatódott az attak", amelynek következtében Marian Cozma, a veszprémi kézilabdacsapat és a román válogatott tagja életét vesztette - tette hozzá.

Draskovics: Az ország nyugalma elleni támadás

A Veszprémben elkövetett bűncselekmény nemcsak az áldozatok és a veszprémi sportszeretők elleni támadást jelent, hanem ez Magyarország nyugalma, a polgárok biztonsága elleni támadás is volt - mondta Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter.

A kormány ennek megfelelően kezeli ezt az esetet is - tette hozzá, megjegyezve: "van erőnk, akaratunk és elszánásunk, hogy ennek a súlyos bűncselekménynek az elkövetői minél hamarabb bíróság elé kerüljenek".

Draskovics Tibor hangsúlyozta, hogy "az ország egészében, ahol ez a helyzet szükségessé tette", készültséget rendelt el a rendőrségnél.

Anyagi segítség a játékosok családjainak

Gondoskodik Marian Cozma, Ivan Pesic és Zarko Sesum családjának anyagi megsegítéséről az önkormányzati tárca - jelentette be Gyenesei István önkormányzati miniszter a veszprémi kórházban, miután meglátogatta a súlyosan megkéselt két kézilabdázót. Megdöbbentő az a brutalitás, ahogy a veszprémi élsportolókat megtámadták - tette hozzá a miniszter.

Megemlékezések országszerte

Az esti órákban az ország több városában, így a tragédia helyszínén, Veszprémben, valamint Budapesten, Szegeden és Székesfehérváron is megemlékezéseket tartottak.

Veszprémben a Vas Gereben utcában, a Patrióta Bárban szórakozott a Veszprém több játékosa vasárnap hajnalban, amikor szóváltásba keveredtek egy másik, a lokálban tartózkodó társasággal. A két társaság között dulakodás kezdődött, de a verekedők időközben a szórakozóhelyen kívülre kerültek. Így már az utcán szúrták szíven Marian Cozmát, a veszprémi kézilabdacsapat 26 éves román beállósát.

Az összetűzésben két másik csapattársa is megsérült. A szerb Zarko Sesumot fejbe rúgták, akit emiatt arccsonttöréssel kellett megműteni, a horvát Ivan Pesic-et pedig vesén szúrták, állapota azonban már nem életveszélyes.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×