eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

MSZP: Orbánnak be kell fejeznie a kettős beszédet

Az MSZP-s Szabó Zoltán szerint Orbán Viktornak Fidesz-elnöknek be kell fejeznie a kettős beszédet. A fideszes Cser-Palkovics András szerint a pártelnök tavaly nyár óta többször is elmondta a véleményét a válságról, és annak megoldási lehetőségeiről.

Orbán Viktor Fidesz-elnöknek be kell fejeznie a kettős beszédet, tehát azt, hogy mindenkinek azt mondja, amit hallani akar - mondta Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője.

A politikus, utalva a Fidesz-elnök Financial Timesnak adott nyilatkozatára, közölte: míg Orbán Viktor a külföldi befektetőknek radikális reformot ígér, addig Magyarországon a kormány által szorgalmazott reformok ellen szól.

"Ha a nyílt és egyértelmű ellenzéki beszéd és felelősségvállalás továbbra is elmarad, akkor az két dolgot jelenthet: Orbán Viktor elnök úr vagy nem képes, vagy nem hajlandó felelős javaslatokkal támogatni a válság elleni törekvéseket, az első esetben nem alkalmas, a másodikban meg nem méltó az ország vezetésére" - fogalmazott.

Szabó Zoltán szerint a Financial Timesnak adott interjú meglepő, mert Orbán Viktor mindeddig óvakodott attól, hogy konkrétumokat mondjon arról, hogyan erősítené meg a magyar gazdaságot, illetve hogyan védené meg a munkahelyeket.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője közleményében azt írta, hogy Orbán Viktor tavaly nyár óta többször, világosan és részletesen kifejtette álláspontját a válság okairól és megoldási lehetőségeiről, és az általa elmondottakat minden tekintetben visszaigazolták az elmúlt időszak drámai válságjelenségei.

"Ha Szabó Zoltán Orbán Viktor helyett Magyarországgal, a magyar emberekkel is hajlandó lenne foglalkozni, ő is belátná, hogy a válságból egyetlen út vezet ki: egy új kezdet és egy új politika, új választás útján" - írta Cser-Palkovics András.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×