eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Miért csak átszállással lehet vonattal eljutni a Balatonhoz?

Várhatóan áprilistól lehet újra átszállás nélkül Budapestről eljutni a Balaton északi és déli partjára - mondta az InfoRádiónak a MÁV-START Zrt. szóvivője. Balogh-Fazekas Anita hozzátette: a cég a kihasználatlan járatok miatt döntött úgy, hogy az idei menetrendben csak székesfehérvári átszállással lehet a tóhoz utazni.

A jelenlegi MÁV-menetrend szerint csak átszállással lehet eljutni a Balatonhoz, de ez változni fog, és lesznek olyan vonatpárok, amelyekkel átszállás nélkül is el lehet majd érni mind a déli, mind az északi partot - mondta az InfoRádiónak Balogh-Fazekas Anita, a MÁV-START Zrt. szóvivője. Az ok: télen sokkal kevesebben utaznak a Balatonhoz, mint nyáron.

A költségkímélés és a vonatközlekedés ésszerűsítése érdekében kihasználatlan, főleg csúcsidőszakon kívüli, indokolatlan kapacitásokat csoportosítottak át - hangsúlyozta a szóvivő. Ezzel a nyugat-magyarországi szolgáltatásokat tudták javítani többletköltség nélkül. Meghatározott időszakokban és egyes vonalakon az utasforgalomtól függően ugyanis ott is bevezették a részleges ütemes menetrendet - jegyezte meg Balogh-Fazekas Anita.

Az eddigi gyakorlatnak megfelelően a módosításokat április elején vezetik be, további változásokra a nyári menetrend életbe lépésekor, június elején és annak lejártakor, augusztus végén van lehetőség.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×