eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hatpontos válságkezelő csomagot készített az SZDSZ

Hatpontos javaslatcsomaggal állt elő az SZDSZ a válság kezelésére - mondta Kóka János frakcióvezető a párt Visegrádon tartott frakcióülésén, pénteken. Hozzátette: ezekkel a javaslatokkal készülnek az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülésére, illetve a parlamenti szezonkezdetre.

A szabad demokraták szerint szükség van a közterhek és az állami elosztás csökkentésére. A liberálisok emellett szerkezeti reformokat sürgetnek az egészségügyben, az oktatásban, a nyugdíjrendszerben, a közigazgatásban, valamint a jóléti szolgáltatások illetve a pártfinanszírozás területén.

Az SZDSZ azt is javasolja, hogy "felezzük meg Magyarországon a bürokráciát, rostáljuk meg a 9.045 állami közfeladatot" - mondta Kóka János.

A szabad demokraták úgy vélik, hogy versenybarát szabályozásra van szükség mindenütt, például a pénzügyi és az energiaszektorban vagy a felsőoktatásban és az egészségügyben is. Egyúttal javasolják az uniós pénzek felhasználásának gyorsítását, a vállalkozóknak adható hitel-, tőke- és garanciatermékek méretének növelését.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×