eur:
389.45
usd:
363.53
bux:
68005.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Lemondott mandátumáról a cigány gárda alapításának kezdeményezője

Lemondott mandátumáról az MSZP győri képviselője, Pádár László, a cigány önvédelmi gárda megalakításának kezdeményezője.

Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere szerdán sajtótájékoztatón szólította fel Pádár Lászlót, a cigány önvédelmi gárda megalakításának kezdeményezőjét arra, hogy ebbéli szándékáról mondjon le.

Az önkormányzat többségi Fidesz-frakciója felszólította az MSZP-frakciót, hogy határolódjon el Pádár Lászlótól. Somogyi Tivadar Fidesz-frakcióvezető közölte: frakciójuk felkérte az MSZP képviselőcsoportját és a szocialista párt győri városi szervezetét, hogy Pádár Lászlót vonja vissza a városi közgyűlésből és minden funkciójáról mondassa le.

Nem sokkal a sajtótájékoztató után Pádár László, a Győr-Moson-Sopron Megyei Cigányok Érdekvédelmi Szövetségének elnöke közleményben tudatta, hogy a cigány önvédelmi gárda megalakítására tett javaslatát visszavonja.

Később újabb közleményben hozta nyilvánosságra, hogy lemond a győri közgyűlés szocialista frakciójában viselt képviselői mandátumáról.

Az MSZP győri elnöksége szerda este kiadott közleményében sajnálatosnak nevezte, hogy "a cigányságért hosszú ideje elismert erőfeszítésekkel fáradozó Pádár László képviselő a cigányság súlyosbodó problémái, az ezzel együtt erősödő rasszizmus következtében át nem gondolt kijelentését követő lemondása ilyen szerencsétlen körülmények között történik".

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×