eur:
389.63
usd:
363.04
bux:
68088.86
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Megéri fenntartani az evát és az ekhót

A kormány egyelőre nem tervezi az egyszerűsített vállalkozói adó és az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás megszüntetését. A miniszterelnök az Országgyűlés rendkívüli ülése után úgy fogalmazott: a két adónemben van ugyan igazságtalanság, de megéri fenntartani, mert az eva és az ekho bevezetése sok embert késztetett adófizetésre.

Gyurcsány Ferenc szólt arról is, hogy meg kell fontolni a négyféle vagyoni adó egységesítését, illetve azt, hogy azok vállaljanak többet, akiknek nagy vagyonuk van. A kormányfő hozzátette: a gyes-t és a gyed-et nem érintik az átalakítások.

Hangsúlyozta: folytatódnak az úgynevezett válságegyeztetések; a tárgyalások már a kormány stratégiájának részleteiről szólnak majd. A miniszterelnök közölte: a következő 2 hétben véglegesítik a számokat, pontosítják a szabályokat, és a február 16-i parlamenti ülésen jelentenek be konkrét számokat.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×