eur:
389.85
usd:
362.91
bux:
68088.34
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

56 zalai település még mindig áram nélkül

Továbbra sincs áram Zala megye 56 településén; a szolgáltatás kimaradása 14 ezer háztartást érint. Azt továbbra sem tudni, hogy az érintett lakásokba mikor kapcsolják vissza a villamos energiát.

Patay László, az EON Áramhálózati Zrt. Észak-Dunántúli igazgatóságának elnöke az InfoRádióban azt mondta: estig a legtöbb helyen szeretnék elhárítani a hibát, míg a Zala megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője úgy vélte: a nap folyamán már nem várható javulás. Wéber Antal hangsúlyozta: 20 településen nem nyitották ki az iskolákat és az óvodákat sem.

Burján Richárd, a Zalavíz Zrt. elnök-vezérigazgatója arról számolt be, hogy az áram hiánya miatt 12 településen van gond a vízellátással és a szennyvízelvezetéssel; a vízhiány mintegy 3500 lakost érint. A dunántúli utakon több helyen megcsúszott kamionok akadályozzák a közlekedést. Közben a Zala Megyei Védelmi Bizottság határozatában nehezményezte, hogy az áramszolgáltató E.ON képviselője nem vett részt a testület ülésén, így nem kaptak tájékoztatást a jelenlegi helyzetről.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×