eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Hiába tüntetnek pénzükért a Megyeri híd építői

Másodszor tüntettek pénzükért pénteken a Megyeri híd építésében közreműködő kisvállalkozók. Hiába azonban a transzparenslengetés és a visszafogott követelőzés a kezük nyomán elkészült híd járdáján, pénzükből a legtöbben feltehetőleg nem látnak egy forintot sem - írja a Népszabadság.

Az M0-s északi Duna-hídját megépítő Strabag-Hídépítő konzorciumnak dolgozó Ganz Híd-, Daru- és Acélszerkezet-építő Zrt. ugyanis nem tudja kifizetni mintegy negyven alvállalkozóját. A kérdés már csak az: mikor születik meg a társaság felszámolását elrendelő első jogerős bírói döntés.

Továbbra sem tud erőre kapni a forint. Tegnap már 291 forintot is elkértek a bankközi piacon egy euróért, ami újabb történelmi mélypontot jelent. Szakértők szerint sem a kormánynak, sem a jegybanknak nem célja, hogy közbelépjen, mert a gyenge forint jót tesz az exportnak, és így talán könnyebben túlélheti a magyar gazdaság a válságot - olvasható a Magyar Nemzetben. Bár a térségi fizetőeszközök mindegyike gyengül, egyedül nálunk olyan magas a devizában eladósodottak száma, hogy a gyenge árfolyam a lakáshitelek tömeges bedőlésével fenyegessen. A kormány elkészült a lakásgarancia alapkoncepciójával.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×