eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Bajnai: Nem feltétlenül kell új költségvetést elfogadni

A gazdasági miniszter szerint az idei év első felében döntés születhet a munkát terhelő adók és járulékok csökkentéséről. Bajnai Gordon az InfoRádiónak azt mondta: nemcsak az áfa emeléséből, hanem más forrásból is megteremthető ennek a fedezete. Több átcsoportosítást a kormány saját hatáskörben megtehet, de parlamenti jóváhagyásra is szükség lesz.

A magyar gazdaság akkor tud kikerülni a válságból, ha növekedési pályára áll - mondta az InfoRádiónak a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.

Hozzátette: a mutatók most minden országban romlanak, ám ahol ebben a nehéz helyzetben is képesek hosszú távra gondolkodni és érdemi átalakításokat bevezetni, nyertesként kerülhet ki a krízisből.

Bajnai Gordon szerint Magyarország is nyerhet, ha még 2009 első félévében képes azokat a döntéseket meghozni, amelyek lehetővé teszik, hogy meginduljon a gazdasági növekedés.

A gazdasági miniszter közölte: nem áfa-, sőt, nem is egyszerűen költségvetési probléma van Magyarországon. Kijelentette: az adó- és a szociális rendszer átfogó átalakítására van szükség, olyanra, amely munkára ösztönöz, tehát csökkenti a munkát terhelő adókat és járulékokat.

A költségvetésről szólva Bajnai Gordon elmondta: nem feltétlenül kell új büdzsét elfogadni, hiszen a kormány bizonyos mértékű eltéréseknél saját hatáskörében hajthat végre változtatásokat.

Ahhoz, hogy rendszerértékű módosításokat lehessen végrehajtani, jelentős, érdemi parlamenti döntésekre lesz szükség - jegyezte meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×