eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Mi értelme táblával jelezni a traffipaxokat?

A sebességmérőket jelző táblák azért kerülnek ki a sztrádákra, hogy láthatóvá tegyék a traffipaxok működését - mondta az InfoRádiónak az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szóvivője. Winkler-Virág András hozzátette: a berendezések olyan sűrűn vannak telepítve a mérők, hogy még pár percre sem éri meg túllépni a sebességhatárt.

Nincs szabály arra, hogy kell-e táblával jelezni a sztrádák mentén elhelyezett sebességmérő berendezéseket - mondta az InfoRádiónak az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szóvivője. Winkler-Virág András hozzátette: azért helyeznek ki mégis táblákat a traffipaxok elé, hogy az autósok ne riadjanak meg az esetleges vakuvillanástól, emiatt ugyanis hirtelen fékezhetnek, ami balesetveszélyes.

A szóvivő elismerte, hogy akadnak, akik a figyelmeztető táblák láttán lassítanak le, majd a megengedettnél nagyobb sebességgel folytatják útjukat, de hangsúlyozta: a sebességmérők közel vannak egymáshoz, így a gyorshajtóknak néhány percenként lassítaniuk kell. Mint mondta: az ilyen sofőrök egy-egy jelzést biztosan nem vesznek észre, büntetést kapnak, és előbb-utóbb megtanulják, hogy nem érdemes száguldozni.

A cél, hogy látható módon működjenek a traffipaxok, így az autósok is érzik, hogy folyamatos az ellenőrzés - fűzte hozzá Winkler-Virág András.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×