eur:
389.55
usd:
361.64
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Ingyen telekkel marasztalják a fiatalokat

Számos vidéki önkormányzat, így Makó is ingyen telkekkel próbálja a városban tartani a fiatalokat. Szakemberek szerint évente több mint 200 ezer magyar költözik el végleg az ország egy másik pontjára

Hódmezővásárhely és Mártély is meghirdette már kedvezményes telekprogramját, Makón pedig évről évre megismétlik az akciót. Az ingyen adott telkekkel a települések megpróbálják ott-tartani a fiatalokat.

Nagy Lajos, a makói önkormányzat tulajdonosi bizottságának elnöke azt ígéri, hogy a városban munkahelyek is lesznek az új ipari parkban.

Az intézkedésre szükség is lehet, az InfoRádió által megkérdezett szakértő szerint ugyanis különféle okokból évente valamivel több mint 200 ezer magyar költözik el végleg az ország egy másik pontjára; jellemzően keletről nyugatra és a kistelepülésekről a nagyvárosokba, majd később azok agglomerációjába - tette hozzá Dövényi Zoltán pécsi professzor, a Magyar Tudományos Akadémia Földrajztudományi Kutatóintézetének tudományos igazgató-helyettese.

Az ingyen telkekre a települések általában olyan párok jelentkezését várják, akik 40 éven aluliak, gyermeket várnak, vagy nevelnek, és van két millió forint megtakarításuk az építkezésre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×